Pasta z ciecierzycy a'la hummus
Dzisiaj prezentuję Wam bardzo prostą do przyrządzenia pastę z ciecierzycy a'la hummus.
Przepis dostałam od teściowej.
Niewątpliwą zaletą tej pasty jest szybkość przygotowania oraz smak. Jest naprawdę dobra, jako dodatek do kanapki.
Naprawdę warto zrobić taką pastę. Następnym razem poeksperymentuję z czosnkiem, cytryną i świeżymi ziołami!
Składniki:
250 gram ciecierzycy w puszcze
3 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Ciecierzycę z puszki odcedzamy, przekładamy do naczynia. Blendujemy na gładką pastę dodając stopniowo oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowana pasta może posłużyć nam jako dodatek do kanapek, mięs czy dań z grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz