Palmiery cynamonowe z ciasta francuskiego
Przepis pochodzi z mojewypieki.com
Może wstyd się przyznać, ale nigdy nie jadłam palmierów. Tak więc nastał ten moment - i oto są: cynamonowe palmiery.
W smaku są bardzo smaczne i przede wszystkim bardzo słodkie :)
W oryginalnym przepisie należało użyć drobnego cukru do wypieku. Ale z racji, że ja takowego nie posiadam, użyłam zwykłego cukru.
Dzięki temu palmiery oprócz tego, że są słodkie, to jeszcze chrupiące.
Przygotowanie jest dziecinne proste i zajmuje bardzo mało czasu.
Koniecznie wypróbujcie!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (ja używam z Biedronki)
1/3 szklanki cukru
1 łyżka cynamonu
Przygotowanie:
Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i rozkładamy.
W szklance mieszamy cukier z cynamonem.
Składamy ciasto z obu stron na pół.
I znowu składamy nasze połówki na pół.
Ostatni raz posypujemy cukrem.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. I pieczemy przez 15-20 minut (aż ciasto francuskie odpowiednio się przyrumieni).
Studzimy na kratce, robimy kawkę i zjadamy ciasteczka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz