poniedziałek, 6 stycznia 2014

Łosoś z koperkiem, tymiankiem i plasterkiem cytryny

Filet łososia z koperkiem, tymiankiem i plasterkiem cytryny


Przepis, który pokazuje, że im mniej tym lepiej ;)
Łososia robi się bardzo łatwo i szybko. A smakuje wyśmienicie.


Składniki:

300 gram filetu łososia
Sól morska gruboziarnista
Tymianek
Koperek
Plasterek cytryny

Przygotowanie:

Łososia myjemy, usuwamy ewentualne ości (nie cierpię ości w rybach!). Ja usuwam też łuski.
Kładziemy na folii aluminiowej.
Łososia oprószamy solą gruboziarnistą, tymiankiem i koperkiem.


Kroimy gruby plasterek cytryny i kładziemy na górę.


Zamykamy szczelnie i wkładamy na 30 minut do lodówki.
A po tym czasie hop do pieca na 20 minut.
Podajemy z ryżem albo kuskusem.




1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...