Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym z dodatkiem parmezanu
Danie to powstało z braku innych składników w lodówce. Przyznam nieskromnie, że wyszło bajeczne :)
Jest niesamowicie szybkie i bardzo proste a przy tym całkiem eleganckie :)
1 pierś z kurczaka
2/3 opakowania świeżego szpinaku Baby
Trochę startego parmezanu
2 łyżki śmietany 18%
Sól
Pieprz
Ząbek czosnku
2 łyżeczki masła
Woreczek do zapiekania/rękaw
Przygotowanie:
Kurczaka myjemy, odkrawamy tłuszczyki. Wsadzamy do woreczka do pieczenia.
W małym garnuszku rozpuszczamy masło. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i umyty wcześniej szpinak.
Dodajemy starty parmezan, mieszamy.
Dodajemy 2 łyżki śmietany i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy 2 łyżki śmietany i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany sos wlewamy do naszego kurczaka.
Szczelnie zamykamy woreczek i wkładamy do pieca na 20 minut.
Podajemy z makaronem albo kuskusem.
Doskonałe połączenie smaków:-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń