piątek, 31 maja 2013

Bezy z ciągnącym się środkiem

Skoro to blog kulinarny to przydałby się pierwszy przepis.
Zacznijmy więc od banału.

Bezy 



Składniki:

2 białka
Pół szklanki cukru

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Jak nam mało słodko, dosypujemy cukru. 
Łyżką lub, jak ktoś ma ochotę mieć więcej do mycia, workiem cukierniczym formować kształty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Suszyć, a nie piec w nagrzanym, uchylonym piekarniku przez 1,5-2 h.

2 komentarze:

  1. zawsze pyszne, słodziutkie i wykorzystane zbędne białka, to jet przepis na każdą okazję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda. Ze zbędnych białek często robię bezy! :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...