poniedziałek, 8 lipca 2013

Caprese w wersji koreczki

Caprese w wersji koreczki


Ostatnio mój mąż chodzi po mieszkaniu i non stop powtarza "MOZZARELLA GALBANI".
Co chce przez to osiągnąć, jeszcze nie wiem. Ale tak czy siak - drogi mężu - ten post dedykuję Tobie :)

Caprese w wersji koreczkowej nie jest niczym niesamowitym i odkrywczym. Ale kto wie, może kogoś zainspiruję, aby tę lubianą sałatkę podać w nieco innej wersji niż standardowej.
Sprawdza się, jako szybka przekąska, np. gdy zaskakują nas goście :)



Składniki:

1 opakowanie kulek mozzarelli
250 gram pomidorków koktajlowych
Kilka czarnych oliwek
Kilka liści świeżej bazylii (ja niestety nie miałam pod ręką, jak pojawili się goście)
Wykałaczki (te małe)
Oliwa

Przygotowanie:

Na małe wykałaczki nakłuwamy składniki, tak jak nas fantazja poniesie :)
U mnie naprzemiennie - mozzarella + oliwka i mozzarella + pomidorek.
Jeśli mamy bazylię, dodajemy do każdego koreczka.
Na koniec polewamy wszystko odrobiną dobrej oliwy. 




3 komentarze:

  1. uwielbiam caprese, a w takiej wersji wygląda uroczo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. koreczki uroczo wyglądają, ale jaka oszczędność czasu i jaki smak super sprawa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...