Lemoniada truskawkowa
Pyszny, orzeźwiający napój na upały.
Robi się go raz, dwa. Pamiętajmy tylko, aby przed podaniem porządnie schłodzić naszą lemoniadę.
Składniki:
500 gram truskawek
Pół szklanki brązowego cukru trzcinowego
1 szklanka przegotowanej gorącej wody
1 litr wody niegazowanej
1 cytryna
Przygotowanie:
Przelewamy do większego naczynia (takiego, gdzie zmieści nam się 2 litry napoju).
Do truskawek dodajemy wyciśnięty sok z 1 cytryny.
W szklance z gorącą wodą rozpuszczamy brązowy cukier trzcinowy i dodajemy do naszych truskawek.
Na koniec dodajemy 1 litr wody niegazowanej.
Jeśli lemoniada jest dla nas za mało słodka, rozpuszczamy jeszcze trochę cukru i dolewamy do całości.
Jeśli lemoniada jest dla nas za mało słodka, rozpuszczamy jeszcze trochę cukru i dolewamy do całości.
Wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Bardzo pysznie wygląda!;)
OdpowiedzUsuńNie tylko wygląda, a nawet pysznie smakuje :)
UsuńPyszna lemoniada!
OdpowiedzUsuńPotwierdzam :)
Usuńna upały "niebo w gębie" a do tego same witaminki
OdpowiedzUsuń