Konfitura truskawkowa z automatu
Sprawdziłam i jest super! :)
Pierwszy raz robiłam konfiturę z maszyny do chleba.
Sprawa banalnie prosta i całkiem szybka.
Moja konfitura wyszła baaardzo słodka, więc ostrożnie z cukrem :)
Moja konfitura wyszła baaardzo słodka, więc ostrożnie z cukrem :)
Składniki:
1 kg truskawek
1 kg cukru żelującego 1:1
Przygotowanie:
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek.
Nastawiamy program konfitura (u mnie trwa 1h 20 min).
Po skończonym programie konfitura wygląda tak:
Przelewamy do słoiczków - u mnie wyszło ich 4 i jeszcze trochę na kanapkę ;)
Po skończonym programie konfitura wygląda tak:
świetny pomysł pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńpalce lizać świetne przepisy
OdpowiedzUsuńjak dlugo moze stac taki dzem? dotrwa do zimy? ;)
OdpowiedzUsuńSpokojnie :) Grunt to mieć dobre owoce, dobrze wymyte i suche słoiki. Po przełożeniu konfitury do słoika, wyczyść dokładnie wieczko przed zakręceniem i powinno być wszystko ok! :)
Usuń
OdpowiedzUsuńbardzo ładne naczynko na konfiturę - pozdrawiam :)))