Ryż z truskawkami
Proszę Państwa o to on. Sztandarowe danie czerwcowe.
Ryż z truskawkami.
Ponieważ truskawki już się kończą, to ostatni moment na to danie.
Ponieważ truskawki już się kończą, to ostatni moment na to danie.
Przygotowanie jest bardzo szybkie. Bądźmy szczerzy. W 20 minut mamy pyszny, słodki obiad :)
Składniki:
2 kubki truskawek
Trochę śmietany 18%
Torebka ryżu
Cukier puder
Przygotowanie:
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek.
Blendujemy na nie do końca gładką masę (ja lubię czuć całe kawałki truskawek).
Dodajemy trochę śmietany - u mnie spore 2 łyżki.
Sypiemy cukru pudru wg uznania :)
Mieszamy wszystko razem. Wkładamy na chwilę do lodówki.
Do wrzącej wody (nie osolonej!) wkładamy torebkę ryżu. Gotujemy przez 15 minut.
Odcedzamy ryż i wysypujemy go na talerz. Polewamy naszym sosem truskawkowym.
Ja wychodzę z zasady, że im więcej sosu i im bardziej jest on słodki - tym lepiej :)
Smacznego!
najlepsze, ukochane, uwielbiane !
OdpowiedzUsuńa sama zapraszam na ekspresowe ciasto truskawkowe :)
ale pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńRyż z truskawkami uwielbiam
OdpowiedzUsuńA ja jednak wolę gotowany ryż na mleku ;)
OdpowiedzUsuńMleko jednak lepsze z lanymi kluskami:) a przepis palce lizać. Łatwo , szybko i przyjemnie:)
Usuń