Sorbet czereśniowy
Zostało mi trochę czerwonych czereśni. A że gorąco ostatnio jak diabli, to postanowiłam zrobić z nich zimniutki, pyszniutki sorbet.
Zmrożony pod wieczór smakował naprawdę dobrze.
Składniki:
Czereśnie ;)
Ewentualnie cukier (ja nie dodawałam)
Przygotowanie:
Przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy całość na gładką masę.
Gdy uzyskamy już odpowiednią konsystencję, przelewamy do miseczek (ja przelałam do kokilek) i wsadzamy na kilka godzin do zamrażalnika.
Pamiętajmy, aby kilka razy w czasie mrożenia przemieszać nasz sorbet.
Im częściej będziemy to robić, tym nasz sorbet będzie delikatniejszy.
na upały idealne tylko czereśnia dopiero rośnie
OdpowiedzUsuńAle owoce czereśni zawsze można kupić i nie czekać, aż drzewo urośnie :)
Usuń